Белгия

Предприемачество и мениджмънт в туризмаСЛЕДВАНЕ  В  БЕЛГИЯ

  с    ФРЕНСКИ ,   НЕМСКИ  или  АНГЛИЙСКИ  ЕЗИК

СТУДЕНТСКИ  КОМПАС  е  АГЕНЦИЯ  ЗА  БЕЗПЛАТНО  СЛЕДВАНЕ  В  ЧУЖБИНА   към   КОЛЕЖ  СВ.АРИАДНА

СТУДЕНТСКИ КОМПАС към   КОЛЕЖ  СВ.АРИАДНА   извършва пълната процедура за следване в държавните университети в Белгия    с немски,  френски  и  английски  език  .

pic1234 В Белгия има осем големи университета. Висшето образование в страната има стари традиции – първото висше учебно заведение е Лувенският католически университет, който е създаден през 1425 година по инициатива на папа Мартин V и по заповед на брабантския херцог Жан IV. През 1517 г. Еразъм Ротердамски основал също в Лувен Школата на трите езика (иврит, латински и гръцки), като по неин образец по-късно е създаден Френският колеж в Париж.

 
В най-старите държавни университети – в Лиеж и Монс преподаването се води на френски език, а в Гент и Антверпен на холандски. Католическият университет в Лувен, най-старият и най-престижен в Белгия и частният Свободен университет на Брюксел до 1970 г. са били двуезични, но заради конфликти между валонските и фламандските студенти, те са били разделени на самостоятелни холандско и френскоговорящи отдели. Френският отдел на Лувенския университет се е преместил в новото академично градче край Отини, разположено на лингвистичната граница в Белгия.

 
В страната има два вида висши училища, предлагащи образование – университетските колежи и университетите. За чуждестранните студенти, желаещи да се възползват от образователните програми на английски, се иска сертификат за владеенето му – IELTS, TOEFL и т.н. По принцип, обаче се изисква на повечето места кандидатите да знаят поне един от трите официални езика в Белгия – фламандски, немски или френски.

 
Белгийската държава в немалка степен финансира образованието на студентите от страната и тези идващи от Европейския съюз. Съществува, обаче и регистрационна такса, чийто размер се определя от отделните висши учебни заведения и от програмите, които кандидатът избира. Парите искани в тази връзка от студентите обикновено са от порядъка на около 800 евро. По принцип в Белгия традиционно пребивават (учат, работят и т.н.) много чужденци (над осем на сто от цялото население на страната).

 
Ако ви приемат да учите в белгийско висше училище, съществуват два основни варианта за престоя ви. Първият е да живеете под наем, защото много от университетите в страната имат общежития към своите кампуси. Ако сте семеен, може в рамките на този вид настаняване, да наемете и апартамент. Наемите в Белгия са от порядъка на 150 – 350 евро за студентите. Много зависи, обаче в кой град искате да наемете квартира и къде учите. Като цяло, за да живее нормално един учащ се в Белгия, са му необходими към 700 евро на месец. Това разбира се не включва разноските по регистрационните такси. Предимство при настаняването ви е и това, че повечето висши училища предоставят компетентна и конкретна информация за наеми, стаи, апартаменти и т.н. въпроси от сферата на битовото устройване.

 
Ако желаете да работите, докато учите, то вашият бъдещ работодател трябва да ви осигури разрешително за работа (студентите от Европейския съюз имат право на 20 часа седмично труд). По време на ваканциите учащите се могат да разчитат на пълен работен ден. Добре е, за да работите успешно, да знаете поне един от двата основни езика – френски или фламандски. Обикновено работодателите го изискват от студентите и това е една от предпоставките да бъдат наемани доста от местните младежи на подходящи за учащите се работни позиции.

 

Моля подгответе Вашата автобиография , дипломи,свидетелства и езикови сертификати и запишете час за консултация на телефони:

 

02/9780 700, 0886 338883 или 0896 220815 и заповядайте в офиса на СТУДЕНТСКИ КОМПАС.

 

Процедурата по приема е специфична за всеки университет  и  всеки кандидатстудент се нуждае от професионална помощ, която можете да получите при нас – в Студентски компас http://www.student-compass.com. Моля подгответе Вашето подробно CV и заповядайте в агенцията за консултация.

 

КОНСУЛТАЦИИ И ДОГОВОРИ ЗА СЛЕДВАНЕ В ЧУЖБИНА СКЛЮЧВАМЕ ВСЕКИ ДЕН ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ЧЕТВЪРТЪК ДО 15 АПРИЛ ОТ 13 ДО 16 ЧАСА С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ ! За други часове трябва да се договорите индивидуално.

 

Адрес: 1582 София, ж.к. Дружба 2, Ул.Обиколна, 163-то ОУ – корпус Г

Телефони: 0896 220815, 0886338883 или 02/9780 700

Линк: https://www.svariadna.com/contact.htm

 

Ще бъдеме с Вас през всички етапи на кандидатстването:

• Безплатна/ за нашите кандидатстуденти/ консултация за изискванията за кандидатстване и прием
• Изготвяне на индивидуален профил на кандидатстудента- професионално ориентиране
• Индивидуален подбор на университети и специалности
• Индивидуална карта за условията и сроковете на кандидатстване
• Кореспонденция от името на кандидат-студента
• Преводи и легализация на всички необходими документи
• Формуляри за кандидатстване и подаване на документите
• Подаване на документи за студентско общежитие
• Здравни застраховки и пътуване

РЕГИСТРАЦИЯ на тел. 02/ 9780 700; 0886 338883; 0896 220815

Ако желаете да ни възложите процедурата ще трябва да подготвите Вашите образователни документи – дипломи, академична справка от гиманзия и от ВУЗ ,ако не сте завършили, автобиография и лична карта и да дойдете в офиса на агенцията за да направите заявка и да уточниме конкретните университети и специалности.

 

Допълнителна подготовка по езика на страната в курсове към агенцията http://student-compass.com/ezikovi_kursove.html

 

СТУДЕНТСКИ КОМПАС към   КОЛЕЖ  СВ.АРИАДНА  има сключен договор с КОНСУЛСКИ ОТДЕЛ на МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ за легализация на всички видове държавни документи, в това число и дипломи, и е оторизиран да прадставлява издадени в страната документи пред чуждестранни институции.

Следването в Дания, Швеция ,Франция, Австрия, а вече и в повечето университети в Германия е безплатно за български граждани . В Испания ,Италия и Холандия таксите в държавните университети са между 1200 и 2000 евро, а в Белгия 800 евро за една учебна година. В повечето университети в Белгия,Австрия, Италия,Франция и Испания следването е съответно на немски, италиански и испански език или френски език. Програмите на английски език са ограничени и кандидатстването за тях е с по-ранни срокове.За сметка на това повечето университети предлагат подготвителна година за изучаване на езика на страната.

 Повечето университети в Дания, Швеция , Холандия и Германия предлагат програми на английски език.

 
СТУДЕНТСКИ КОМПАС е агенция за следване в чужбина към Колеж “Св.Ариадна”, който е с държавна акредитация на МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА и е лицензиран със Заповед № 14-51/1996г., Заповед № 14-105/ 2004 год., Заповед № 14-75/2006 год., Заповед № 14-357/ 2008 год., публикувани в държавен вестник.

 

За контакти и въпроси:
тел.: 02/9780-700; 0896 220815,0886 338883
е-mail: student_compass@abv.bg
адрес: 1582 София, ж.к. Дружба 2 , Ул.Обиколна , 163-то ОУ-корпус Г
Колеж “Св.Ариадна”/ по линията на тролей 4 и автобус 404-
на две спирки от магазин “Практикер” ,срещу “Цариградски комплекс”/

Отворихме уникална ВИРТУАЛНА УЧЕБНА ЗАЛА за ОН-ЛАЙН обучение на живо в реално време по АНГЛИЙСКИ, НЕМСКИ и ФРЕНСКИ език, както и за ДИСТАНЦИОННО обучение по всички специалности.